måndag 31 augusti 2015

Dumlefyllda snickerdoodles

Snickerdoodles är en kaka med smak av kanel som är lite mjuka i mitten och frasiga på kanterna. Baka in en halv dumle och de blir ännu smarrigare. Snabba att göra är dom också-bara lite väntetid när degen ska stå i kylen.


Dumlefyllda snickerdoodles 24 st
125 g smör
1,5 dl (135 g) socker
1 dl (75 g) farinsocker
1 ägg
0,5 tsk vitvinsvinäger
4 dl (240 g) mjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
en nypa salt
12 bitar dumle

Att rulla i:
2 msk socker
1 tsk kanel

Blanda rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt ägg och vitvinsvinäger och rör om. Blanda de torra ingredienserna och häll dem i smeten. Rör om. Dela degen i tre lika stora bitar, plasta in, och låt stå i kyl i minst 30 minuter. Dela varje degbit i 8 bitar.Platta ut degen och lägg i en halv dumle. Rulla bitarna till bollar som sedan rullas i socker/kanelblandningen. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg inte så tätt på plåten eftersom de flyter ut under gräddning. Grädda i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter på 200 grader. Låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar