tisdag 4 augusti 2015

Frusen svartvinbärscheesecake med kladdkakebotten

Kladdkaka-jättegott! Cheesecake-jättegott! Frozen cheesecake med choklad-mumsfillibabba! Tyvärr är bärsäsongen här i norr flera veckor sen så mina svartavinbär har inte mognat ännu. Sån tur att jag hittade en påse bär i frysboxen.


Kladdkaka
100 g smör
2,5 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 st ägg

Smält smöret i en kastrull. Blanda i de torra ingredienserna i det smälta smöret. Rör ner äggen, ett i taget. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad springform med löstagbara kanter. Bröa med exempelvis mannagryn.

Grädda kakan i ca 14-15 minuter. Låt kallna. Ställ sedan i kyl så att den blir helt nerkyld.

Cheesecakefyllning
200 g philadelphiaost
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
3 dl grädde
2 dl svarta vinbär

Vispa ihop philadelphiaost, socker och vaniljsocker till en jämn smet. Vispa sedan ner en äggula i taget. Vispa grädden ganska fast. Mosa vinbären och blanda ner dem tillsammans med grädden i ostsmeten. Häll smeten över kladdkakan, täck med folie och frys kakan i minst 4-6 timmar eller längre. Ifall man gör den i förväg så att den är helt genomfrusen bör man ta fram den ca 30 minuter innan servering så att den får tina lite. Servera med färska bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar