onsdag 12 augusti 2015

Grahamskex och s'mores


Grahamskex
200 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1 msk flytande honung
3 dl grahamsmjöl
3 dl dinkelmjöl
1 tsk bikarbonat
1 krm salt

Rör ihop smör, socker och honung. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål och häll sedan i smörblandningen. Rör snabbt ihop till en deg. Plasta in degklumpen och låt ligga i kylskåp ca 1 timme.

Dela degen i två delar och kavla ut till en ca 3-4 mm tjock platta. Enklast att kavla ut med plastfolie mellan deg och kavel. Tryck ut kakor med kakmått, ca 6 cm i diameter, och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Nagga kakorna. Grädda i ugn på 175 grader i ca 12 minuter.

Havrekexen är goda att äta med tex ost och marmelad. Eller varför inte som s'mores! Grilla marshmallows och lägg den tillsammans med en chokladbit mellan två kex. Mums


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar