fredag 14 augusti 2015

Jordgubbscheescake Brownies

Smarrig brownie med cheesecaketopping. Använd curd eller sylt eller annat gott som smaksättning på toppingen. 
Brownies
125 g smör
200 g choklad
2,5 dl socker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
en nypa salt

Cheesecaketopping
200 g philadelphiaost
0,5 dl socker
1 äggula
80 g jordgubbscurd
ev några droppar röd hushållfärg
bär till dekoration


Smält smör i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och rör tillsammans med smöret till allt smält. Låt svalna.

Blanda ihop de torra ingredienserna och häll sedan i kastrullen. Rör till en jämn smet. Tillsätt därefter äggen, ett i taget, och rör om.

Blanda ingredienserna till cheesecakesmeten och vispa till en jämn smet.

Häll 3/4 av smeten i en form. Klicka ut cheesecakesmeten. Ringla över resten av browniesmeten och dra en kniv i smeten för att bilda mönster.

Grädda i ugn på 180 grader i ca 40-50 minuter. Efter ca 25 minuter kan man täcka kakan med bakplåtspapper så att den inte riskerar att få för mycket färg.

Låt kakan svalna helt. Ställa gärna i kyl ett par timmar när den svalnat så går det lättare att skära fina rutor. Går bra att frysa ner.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar