söndag 30 augusti 2015

Chocolate Crackle Cookies

Jättegoda chokladkakor som helst avnjuts med ett stort glas kall mjölk.


Chocolate Crackle Cookies
100 g rumsvarmt smör
3 dl (225 g) farinsocker
2 ägg
200 g mörk choklad
0,75 dl mjölk
2,5 dl (150 g) mjöl
1 dl (60 g) kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
en nypa salt

florsocker att rulla i

Blanda rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt ägg, ett i taget, och rör om. Rör ner den smälta chokladen och sedan mjölken. Blanda de torra ingredienserna och häll dem i smeten. Rör om. Dela degen i tre lika stora bitar, plasta in, och låt stå i kyl i minst 30 minuter. Dela varje degbit i 8-12 bitar (beroende hur stora kakor du vill ha). Rulla bitarna till bollar som sedan rullas i florsocker. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg inte så tätt på plåten eftersom de flyter ut under gräddning. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter på 175 grader. Låt svalna.

2 kommentarer:

  1. Åh såg grymt goda ut! Ska prova baka dem :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Baka dom-dom är jättegoda! :D

      Radera