torsdag 20 augusti 2015

Focaccia med semitorkadtomat och parmesan




Foccacia
3 dl vatten
25 g jäst
0,5 tsk salt
1 msk olivolja
1 dl parmesanost, finriven
0,5 dl semitorkade tomater, hackade
2 dl durumvete (130 g)
5 dl vetemjöl (300 g)

olivolja
flingsalt


Rör ut jästen i ljummet vatten. Blanda i salt, olivolja, parmesanost, tomater och durumvete. Rör sedan ner det mesta av vetemjölet, spara lite till utbakning. Det ska bli en ganska lös deg. Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter.

Knåda degen på mjölat bakbord och lägg sedan på plåt med bakplåtspapper och forma till ett stort platt bröd. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Gör "hål" i degen och ringla över olivolja och strö på flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter på 200 grader. Låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar