fredag 28 augusti 2015

Langos

Mums! Tidigare åt jag alltid langos om det fanns på festivaler och marknader men det är ju så mycket godare att göra hemma! Jag vill ha räkor, kräftstjärtar, gräddfil, rödlök och västerbottensost på mina men man kan ju att på lite vad man vill.


Langos
25 g jäst
3 dl vatten
1 stor kokt potatis
1 tsk salt
ca 7 dl mjöl

mjöl till utbakning
olja för fritering

Rör ut jästen i ljummet vatten. Blanda ner pressad potatis, salt och mjöl. Arbeta till en slät, ganska lös deg. Låt jäsa i ca 40 minuter.

Dela degen i 16 bitar och kavla ut, rundlar eller ovaler. Låt jäsa i ca 10 minuter.

Häll oljan i en stekpanna och värm till ca 180 grader. Fritera bröden, vänd dem efter halva tiden. Bröden är klara när de är gyllengula. Låt rinna av på hushållspapper.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar