söndag 9 augusti 2015

Minipavlova med jordgubbscurd

Hade tre äggvitor stående i kylen och då måste man ju bara göra maränger. Små pavlovas som passar perfekt att fylla med curd, lättvispad grädde och färska bär.


Pavlova
3 äggvitor
2,5 dl socker
1 tsk citronsaft
1 tsk majsstärkelse

Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa sedan ner sockret och citronsaften och vispa till en jämn smet. Vispa ner majsstärkelse.

Fyll en spritspåse. Spritsa ut runda bottnar men kant så att det blir som små skålar.

Skjuts in i ugnen. Jag använder varmluftsugn för att kunna grädda flera plåtar samtidigt. Första 15 minuterna hade jag ugnen på 120 grader sedan sänkte jag till 80 grader och lät de gräddas i ca 40 minuter till. De ska vara lite krämiga men grädda 10 minuter till om det behövs.


Om du använder vanlig ugn så kan du höja temperaturen med 20-25 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar