fredag 21 augusti 2015

Cola Can Chicken

Grillade en hel kyckling, den blev saftig och god. Smakrik rub och fukt från Coca-Colan.


1 hel kyckling exempelvis majskyckling
33 cl Coca-Cola
25 g smör

Kycklingrub
2 tsk salt
1 tsk farinsocker
1 tsk rökt paprikapulver
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk senapspulver
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk svartpeppar

Blanda alla kryddorna.

Skölj av kycklingen och torka den torr. Gnugga in kryddorna på skinnet samt mellan skinn och kött. Hyvla smöret med osthyvel och tryck in skivor under skinnet.

Öppna Colan och drick eller häll bort ca 1/4. Öppna upp ovansidan på burken med en konservöppnare. Sätt kycklingen över burken. Ställ kycklingen i en aluminiumfolie så samlas den goda skyn upp och du kan göra en sås på den.

Grilla indirekt, kol på en sida eller på varsin sida om mitten. Det tog nästan 1,5 timmar. Kolla temperaturen, när innertemperaturen vid låret är 82 grader är den klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar