torsdag 6 augusti 2015

Semitorkade tomater

Köpte fina körsbärstomater (modell större) på kvist och skjutsade in i ugnen. Sen väntade och väntade jag... 5 timmar senare hade jag smakrika mjuka goda "halvtorkade" tomater.



Semitorkade tomater
1 kg tomater
en halv citron
4 vitlöksklyftor (oskalade)
olivolja
rosmarin
basilika
flingsalt

Dela tomaterna. Mina var lite större så jag delade i 4 delar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med skinnet neråt. Ringla över olivolja. Pressa över citronsaft. Låt citronhalvan följa med in i ugnen tillsammans med några rosmarinkvistar och basilika. Lägg ut de oskalade vitlöksklyftorna på plåten och salta. I varmluftsugn ställd på 100 grader tog det ca 5 timmar innan de var klara. Pressa vitlöken och blanda runt. Förvara i tättslutande burk tillsammans med olja i kylskåp.

Gott i tex bröd, sallader och pastasåser.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar