tisdag 18 augusti 2015

Granola med lönnsirap

Smaskig granola som passar bra till yoghurt eller fil. Nu när det finns bär i trädgården är det fantastiskt gott att toppa med exempelvis färska hallon direkt från busken. Också gott med torkade bär/frukt.

3 dl havregryn
3 dl fiberhavregryn
2 dl hackad sötmandel
0,5 dl linfrön
0,5 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 tsk kanel
1 dl lönnsirap
1 dl kokosflingor


Blanda alla torra ingredienser förutom kokosflingorna i en bunke. Häll på lönnsirap och blanda. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Rör om då och då. När det är ca 5 minuter kvar blandar du i kokosflingorna.


Det är inte så noga vad man blandar i granolan. Ta vad som finns hemma av flingor, nötter och frön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar