söndag 2 augusti 2015

Torskrygg med bacon och soltorkad tomat och potatismos med västerbottensost

Torskrygg är så himla gott! Ett favoritrecept har jag hittat på Landleyskok.se. Idag blev det en variant på detta recept som serverades med potatismos med purjolök och västerbottensost.


Torskrygg
4 torskryggfiléer
1 paket bacon
6 bitar soltorkade tomater 
ca 5 cm purjolök (eller rödlök)
3 msk flytande smör
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
3 msk hackad persilja
salt och peppar

Strimla purjolök, soltorkad tomat och bacon. Stek bacon och purjolök, blanda sedan i soltorkade tomater.  

Häll flytande smör i en ugnssäker form och blanda ner pressad vitlök och sambal oelek. Vänd fisken i smörblandningen och salta på båda sidor. Peppra och lägg sedan bacon/tomatröran på fisken. Toppa med hackad persilja och tillaga i ugnen på 175 grader i ca 20 min eller till innertemperaturen är 56 grader. Ös fisken med den smakrika skyn.

Potatismos med purjolök och västerbottensost
1 kg potatis
1 purjolök
1 dl grädde
1,5 dl mjölk
50 g västerbottensost
hackad persilja
salt och peppar

Skala och skiva potatisen. Strimla purjolöken. Koka upp vatten och koka potatis och purjolök i ca 15 minuter. Häll av vattnet och låt ånga av.

Häll i grädde, mjölk och västerbottensost. Vispa kraftigt till ett mos. Tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar.

Tycker att moset smakar extra gott om det görs på mandelpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar