tisdag 8 september 2015

Vårrullar


Vårrullar
100 g glasnudlar (vermicelli)
500 g köttfärs
300 g morot
300 vitkål
3 st salladslökar
1 vitlöksklyfta
torkade trattkantareller
1 burk böngroddar
3 msk soja
kycklingkryddmix (eller buljong)
1 ägg
1 paket spring roll pastry (finns fryst i asiatiska affärer)

"lim"
2 msk maizena
0,5 dl vatten

Lägg glasnudlarna i blöt. Skala och riv morötter. Finstrimla vitkålen (tex med osthyvel) och strimla salladslöken.

Fräs köttfärsen. Häll i grönsakerna och krydda med pressad vitlök, kycklingkryddmix och soja. Smula över lite torkade trattkantareller. Klipp glasnudlarna i mindre bitar och blanda ner i röran. Knäck i ett ägg och rör om. Låt puttra några minuter. Smaka av.

Öppna paketet med vårrulleark. Täck över med en fuktig handduk så att arken inte torkar. Ta ett ark och lägg med ett hörn mot dig. Lägg på ca 1 dl fyllning, rulla ett varv, vik in höger och vänster hörn. Rulla ihop och pensla med maizena/vattenblandningen så att vårrullen fäster ihop. Lägg vårrullarna på en bricka med en fuktig handduk, täck över vårrullarna.

Värm oljan till 170 grader i en kastrull. Fritera några vårrullar i taget tills de är gyllenbruna. Tag upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Servera med jasminris och sötsursås.

Vårrullarna ska ätas nyfriterade. De funkar bra att spara i kylen till dagen efter (inlindade i fuktig handduk). Funkar också att frysa in.





  1. Värm oljan i en stor kastrull. Ha ett lock redo i närheten. Sätt gärna i en digital stektermometer i oljan. När oljan är 190 grader är den lagom att fritera i. Skulle oljan fatta eld så släck ej med vatten - då exploderar oljan. Täck över med lock och kväv elden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar