söndag 13 september 2015

Kladdkaka med saltlakritscrisp

En helt vanlig kladdkaka toppad med ett lager choklad och crisp. Gjorde denna med Marabou Black men använd den choklad som du gillar!


Kladdkaka med saltlakritscrisp
100 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker

topping
150 g Marabou Black
2,5 dl rice crispies


Smält smöret. Rör ner socker och ägg. Blanda och rör ner de resterande ingredienserna. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda kakan i ugn på 175 grader i ca 15-20 minuter (beroende hur kladdig du vill ha den). Låt kakan svalna helt.

Smält chokladen och rör ner rice crispies. Fördela blandningen över kladdkakan och ställ i kyl för att stelna.

Servera med lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar