söndag 6 september 2015

Crème brulée med lime och kondenserad mjölk

Jag tycker att crème brulée är så himla gott! Det är ju också en perfekt efterrätt att bjuda på eftersom den passar perfekt att förbereda. Denna innehåller kondenserad mjölk och har smaksatts av limeskal.


Crème brulée
1 vaniljstång
3 dl grädde
2 dl kondenserad mjölk
4 äggulor

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, kondenserad mjölk och vaniljstång (frön+stång). Låt dra i ca 15 minuter.

Vispa äggulorna och häll sedan över den varma gräddblandningen under omrörning. Sila blandningen och häll upp i portionsformar.

Koka upp vatten. Ställ formarna i en ugnsfast form och häll på vattnet till formarna är täckta till hälften. Grädda i ugn på 150 grader i ca 40-50 minuter eller till smeten stannat (beror på hur stora formar du har). Låt svalna och låt stå i kyl fram till servering. Perfekt att förbereda dagen innan servering.

Strö ett lager med socker på bruléerna och bränn av med en brännare. De ska få färg och få ett knäckigt skal. Servera med färska bär eller varför inte en hallonsorbet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar