lördag 12 september 2015

Brownie med extra allt

Hittade ett sånt smarrigt recept på arstidsboden.blogspot.se . Crispy Chocolate Chip OREO Marshmallow Brownie. Gå in på hennes blogg och titta-hur mycket gott som helst.

Jag hade inte en nog stor form så jag fick göra om receptet lite (med ni kan hitta grundreceptet hos henne).


Brownie
110 g smör
50 g hackad choklad
1,2 dl kakao
3 dl socker
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1,5 dl mjöl
1 dl chokladknappar

Smält smöret tillsammans med chokladen. Tillsätt kakao, socker och salt och rör om ordentligt. Häll i vaniljsocker, ägg och mjöl. Rör till en jämn smet.

Häll smeten i en form 20x25cm som du klätt med bakplåtspapper (men min var ca 17x24 cm så brownien blev lite högre, har därför minskat lite på resterande topping så att kakan skulle rymmas i formen på höjden).

Fördela chokladknapparna över smeten och tryck till lite. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna helt.


Fyllning 1
1 dl karamelliserad mjölk

Bred ut den karamelliserade mjölken på browniebotten.


Fyllning 2
2 msk smör
150 g minimashmallows
9 dl rice crispies
8 oreokakor (grovt hackade)

Smält smöret på låg värme. Häll i mashmallows och rör till allt smält. Häll i rice crispies och blanda ordentligt. Blanda till sist i de hackade kakorna. Fördela smeten över den karamelliserade mjölken.


Garnering
150 g hackad mörk choklad
2 tsk grädde
2 tsk smör

Smält chokladen tillsammans med grädde och smör. Fördela över kakan och låt stå i kyl till allt stelnat. Lättare att skära fina bitar om kakan är ordenligt kyld. Fungerar bra att frysa också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar