söndag 26 juli 2015

Kladdkaka med jordgubbar och vit choklad

Smaskig kladdkaka med jordgubbar, vit choklad och lite lime. Rör ihop allt direkt i kastrullen så blir det mindre disk.


100 g smör
100 g vit choklad
1,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl mjöl
2 ägg
rivet skal från 1 lime
en nypa salt

kokosflingor
jordgubbar
florsocker

Smält smöret i en kastrull. Bryt den vita chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Häll i övriga ingredienser och rör ihop till en slät smet.

Smöra en form (gärna med löstagbara kanter) och bröa med kokosflingor. Häll i smeten, dela jordgubbarna och lägg ut dem över kakan.

Grädda kakan i 25-30 minuter (beroende hur kladdig du vill ha) på 175 grader. Låt svalna och pudra sedan med florsocker. Servera med lättvispad grädde.

Kakan är nästan ännu godare att äta dagen efter 😋

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar