lördag 28 november 2015

Pepparkaksrulltårta med lingon och färskostfyllning


Pepparkaksrulltårta
3 ägg
1,5 dl socker
2 dl mjöl
0,5 tsk bikarbonat
3 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kryddnejlika
2 msk filmjölk

Fyllning
100 g rumsvarmt smör
200 g Philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
2 dl florsocker
1 msk grädde
 0,75 dl lingon


Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggblandningen. Blanda ner filmjölken och rör till en jämn smet.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i ugn på 250 grader varmluft (eller 275 grader vanlig ugn). Grädda i ca 5 minuter.

Strö kakan med strösocker och vänd över på ett bakplåtspapper. Dra bort papperet, lägg en bakhandduk över och låt svalna.


Blanda alla ingredienserna till fyllningen förutom grädden och lingonen. Vispa till en jämn smet. Blanda ner grädde och lingon. Bred ut över kakan och rulla ihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar