tisdag 17 november 2015

Lemoncurd, lakritsmaränger och havrecrumble


Lemoncurd:
1 dl socker
0,5 dl citronsaft (ca 1 citron)
skal från en halv citron
70 g smör
2 ägg

Rör ihop alla ingredienser. Låt koka upp och sjud i ca 10 minuter eller tills den tjocknat. Sila eventuellt curden och låt den svalna.

Lakritsmaräng:
2 äggvitor
1,25 dl socker
10 g lakritsgranulat

Värm äggvitor och socker på svag värme under omrörning, till sockret smält. Vispa sedan äggvitor och socker till ett fast skum, 5-10 minuter. Blanda i lakritsgranulat och häll i en spritspåse. Spritsa ut på plåt med bakplåtspapper. Ställ in i varmluftsugn på 90 grader i ca 1 timme.

Havrecrumble:
1 dl havregryn
4 msk socker
4 msk mjöl
2 krm bakpulver
en nypa salt
50 g smör

Blanda alla torra ingredienser. Nyp in smöret och strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda degen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 5 minuter eller till den fått en gyllene färg. (Degen flyter ut.) Låt den svalna och bryt sedan i bitar.

Servera i glas där du varvar crumble, curd, krossade maränger och lättvispad grädde (också gott med grädde blandat med turkisk yoghurt)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar