söndag 8 november 2015

Smörgåstårta med kyckling och bacon

Farsdag firas med en mastig smörgåstårta. "Vanlig" smörgåstårta kan man ju moffa i sig ganska ordentligt av, men med denna nöjer man sig med en bit. Men den är jättegod!! Gott med en krämig fyllning med bland annat kyckling, bacon, soltorkad tomat och yoghurt. Toppas med philadelphiaost, ruccola, bacon och tomat.

Ursprungsreceptet kommer från en gammal Buffétidning men jag har justerat det lite.


Smörgåstårta:
2 paket knaperstekt bacon, skuret i mindre bitar    
2 kycklingfiléer stekt i småbitar (alt. en grillad kyckling)                               
10 soltorkade tomater, finhackade                               
1 dl vit majonnäs                                     
3 dl turkisk yoghurt                                    
1 dl hackad gräslök                                                                          
1/2 tsk salt
1 krm peppar
18 stora skivor formbröd (jag tog hälften rostfralla och hälften Längtan)
300 g philadelphiaost                                 
körsbärstomater                                    
ruccola 

Blanda bacon (spara lite till garnering), kyckling och soltorkad tomat med majonnäs, yoghurt och gräslök. Smaka av med salt och peppar.

Kantskär brödet och lägg 6 skivor som botten. Fördela hälften av röran på bröden. Lägg på ytterligare 6 bröd och fördela ut resten av röran. Lägg på de sista brödbitarna. Plasta in och låt stå i kyl ett par timmar eller över natten.

Mjuka upp philadelphiaosten och bred över tårtan. Garnera sedan med ruccola, tomat och bacon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar