fredag 11 december 2015

Syrliga jordgubbsremmar

Hemgjort godis känns på nåt vis lite nyttigare än köpes=) Grundreceptet på dessa syrliga remmar hittade jag hos Fridas bakblogg men jag använde jordgubbspuré från sommarens bär. Frös in jordgubbspuré i istärningspåsar. Perfekt att ta fram till smoothies etc. 


Syrliga jordgubbsremmar
10 gelatinblad
100 g jordgubbspuré 
1,5 dl socker
0,5 dl ljus sirap
1,5 dl vatten
1,5 tsk citronsyra
Garnering
2 dl socker
1 tsk citronsyra

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Låt stå medan du förbereder resten. Koka upp jordgubbspuré, socker, sirap och vatten i en kastrull. Koka kraftigt till ca 105 grader. Ta av kastrullen från värmen. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i kastrullen. Tillsätt till sist citronsyra och rör om. Häll sedan ut smeten på ett inoljat bakplåtspapper på en plåt. Bre ut massan tunt och låt stå ca 1 dygn. 


Blanda socker och citronsyra i en djuptallrik. Skär godiset i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen ett par gånger. Låt dem ligga och torka på bakplåtspapper i minst ett dygn (jag tycker de blev godare ju längre de fick torka). Rulla sedan ihop och njut av hemmagjort godis. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar