tisdag 15 december 2015

Chokladfudge


Chokladfudge
1,5 dl grädde
1,5 dl socker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl glukossirap
1 tsk flingsalt
50 g smör
100 g mörk choklad
Hackade chokladlinser

Blanda grädde, socker, sirap och salt i en kastrull. Koka upp och koka till temperaturen är ca 122 grader. Rör då och då. Ta av kastrullen från värmen och lägg ner smör och hackad choklad. Låt smälta en stund och rör sedan om. Häll i en form med bakplåtspapper. Jag använde en limpform (ca 8x27cm) Strö över exempelvis hackade chokladlinser. Låt svalna och skär sedan i lagoma bitar.

2 kommentarer:

  1. Ser jättegott ut! Hur förvarar man dessa och hur länge håller dom?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ursäkta att jag missat svara! Jag förvarade dom i kylen. De håller i alla fall ca 2 veckor skulle jag tro😊

      Radera