onsdag 23 december 2015

Anisgrisar

Anisgrisar, anisbröd eller pitepojkar. Goa bullar med många namn.


Anisgrisar ca 30 st
50 g smör
2,5 dl mjölk
25 g jäst
0,75 msk anis
0,75 dl socker
0,5 tsk salt
ca 7 dl mjöl
1 paket (500g) cocosfett

Smält smöret och häll i mjölken. Värm till ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke och häll på degvätskan. Rör till jästen löst sig. Mortla anisen och häll i. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen i maskin och låt sedan jäsa ca 45 minuter.

Kavla ut degen, ca 1 cm tjock. Skär remsor som är ca 3 cm breda. Jag använde pizzaslicern, den var perfekt! Dela sedan remsorna i ca 6-7 cm långa bitar. Skär två jack i bitarna. Låt jäsa en stund medan du hettar upp cocosfettet.

Fritera bröden till de är gyllenbruna. Fettet ska hålla ca 185 grader. Vänd bröden efter halva tiden. Lägg bröden på hushållspapper så att de får rinna av. Vänd anisgrisarna i socker när de svalnat. Ät och njut!

(Om du vill spara till senare. Frys in bröden osockrade. Värm på lite och vänd i socker vid servering.)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar