onsdag 14 oktober 2015

Saftigt pumpabröd

Ett saftigt bröd med pumpapuré.


Pumpabröd
25 g jäst
500 g pumpapuré + vatten (jag hade ca 250 g pumpapuré och fyllde upp med resten ljummet vatten)
1 msk honung
2 tsk salt
2 dl rågmjöl
ca 10 dl vetemjöl special
50 g mjukt smör

Blanda ut jästen i pumpa/vatten blandningen. Häll i honung och salt. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen i maskin. Klicka i smöret och kör maskinen i ca 10 minuter. Låt jäsa ca 1 timme.

Forma brödet till en rund platt kaka och skär den i tårtbitar. Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter. Pensla med ägg och strö över pumpafrön. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader. Kommer inte ihåg hur länge jag hade brödet i ugnen men kanske närmare 30 minuter. Kolla brödet med en termometer. Det är klart när det är ca 96 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar