torsdag 1 oktober 2015

Morotskakebollar

Morotskaka är ju bland det godaste som finns! Dessa morotskakebollar är gjorda av en laddning morotskaka, ett paket philadelphiaost och vit choklad-mums!


Jag brukar gör Leilas morotskaka

3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl (180 g) mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 4 1/2 dl finrivna morötter 

  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt rapsolja och finrivna morötter. Häll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter på 150 grader. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna.
Baka gärna morotskakan dagen innan och låt den stå och gotta sig i kylen. Skär bort eventuella mörka kanter på kakan. Mixa kakan, tillsätt 200 g philadelphiaost och mixa till en jämn smet. Rulla degen till bollar. Smält vit choklad och doppa bollarna. Ställ i kyl en stund-ät och njut :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar