söndag 4 oktober 2015

Pull-Apart Bread med äpple och kanel

Smarrig bullängd som vi avnjöt idag på Kanelbullens dag!


25 g jäst (ta mindre jäst om du inte har bråttom, låt jäsa längre tid)
2 dl ljummen mjölk
nypa salt
0,5 tsk krossade kardemummakärnor
0,5 dl socker
1 ägg
50 g mjukt smör
6-7 dl (360-420g) mjöl

Fyllning
50 g mjukt smör
socker och kanel efter smak (strör över på känn)
1 äpple skivat i tunna skivor

Topping
uppvispat ägg
pärlsocker

Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölken. Rör om till allt löst sig. Tillsätt salt, kardemummakärnor, socker, ägg, och det mesta av mjölet. Kör i maskin och klicka ner smöret. Arbeta degen i ett par minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min.

Kavla ut degen till en rektangel. Bred ut smöret och strö över socker och kanel. Dela degen i 6 remsor. Lägg äppelskivor på en remsa och lägg sedan på en ny remsa på äpplena. Fortsätt så med resten av remsorna. Dela sedan högen med remsor i 6 delar. 


Lägg ner degbuntarna på tvären i en limpform klädd med bakplåtspapper. Låt bullängden jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla längden med ägg och strö över pärlsocker. Grädda längst ner i ugnen på 200 grader i ca 35-40 minuter. Låt svalna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar