söndag 24 januari 2016

Kärleksmuffins

Muffinsvariant på kärleksmums, eller snoddas. Dessa gjordes mjölkfria för att passa gästerna. Vill du inte göra dem mjölkfria så använd smör och mjölk istället för rapsolja, mjölkfritt margarin och kokosmjölk.
Kärleksmuffins ca 18 st
3 ägg
2,5 dl socker
4 dl mjölk
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2,5 tsk bakpulver
1,5 dl rapsolja
1 dl extra creamy coconut milk
0,5 dl kallt kaffe

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Rör ner olja, kokosmjölk och kaffe. Fördela i formar, fyll ca 3/4 av formen. Jag sätter pappersformar i muffinsplåtar så att de håller formen. Grädda muffinsen i 200 grader i 10-12minuter, kontrollera med sticka om de är klara.

Glasyr
50 g mjölkfritt margarin
1 msk extra creamy coconut milk
0,5 dl kallt kaffe
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
ca 4 dl florsocker

Smält smöret, rör ner resten av ingredienserna till en jämn smet. Rör i extra florsocker om smeten är för lös. Bred glasyren över muffinsen när de svalnat. Strö över kokos eller strössel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar