torsdag 21 januari 2016

Bästa pizzadegen hittills

Testade en ny pizzadeg eftersom födelsedagsbarnet hade önskat pizza till middag på sin dag. Började med degen i måndags och idag, torsdag, var den redo att bakas ut.


Pizzadeg
ett litet hörn av jästpaketet, ca 4-5 gram
3,5 dl vatten
2 tsk salt
0,5 kg vetemjöl special

Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt och mjöl. Arbeta ihop med en träslev och arbeta sedan på en bänk i ett par minuter. Låt jäsa övertäckt i ett dygn.

Dela degen i 4 bitar. Forma bitarna till släta bullar och lägg i varsin inoljad rund burk. Sätt på lock och förvara i kyl i 2 dygn.

Ta ut burkarna ur kylen ca 1 timme innan utbakning. Sätt samtidigt in bakstenen, om du har nån, i ugnen på högsta värme.

Baka ut degen på mjölat bord. Tryck ut degen med fingrarna, jag använder inte kavel. Lägg på det du vill ha som topping och skjuts in i ugnen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar