måndag 1 februari 2016

Mumsmums

Testade en variant av hemmagjorda mumsmums. Använde Mariekex som botten. Funkar också bra att stansa ut rundlar av smörgåsrån. Doppade mumsmumsen i choklad blandat med lite rapsolja. Nästa gång skippar jag nog oljan så att det blir ett hårdare skal.


Mumsmums
4,5 gelatinblad
4,5 dl socker
0,75 dl florsocker
1 äggvita
1,5 dl kallt vatten
1,5 dl kokhett vatten

300 g choklad
ev 1 tsk rapsolja
kokos eller strössel

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter.
Blanda socker, florsocker, äggvita och kallt vatten i en bunke.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i det kokheta vattnet. Häll i bunken med resten av ingredienserna.
Vispa i köksmaskin alt elvisp till det blivit en vit fluffig massa. Ca 15-20 minuter.
Spritsa ut på bottnarna. Låt stå i kyl el frys i ca en timme.
Doppa mumsmumsen i smält choklad och garnera med kokos eller strössel.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar